Follow us:

Basisregistraties

TIOX opleiding 2 daags

De cursus TIOX is het resultaat van de samenwerking tussen het WOZ- Datacenter en Involon. TIOX is het centrale rekenmodel voor het toepassen van de landelijke taxatiewijzers. Het systeem neemt inmiddels een belangrijke rol in bij het taxeren van agrarische en incourante objecten.
woensdag 19 juni 2024
9.00-16.00 uur
2 dagen
Utrecht
€ 925,-

Meer weten wat we doen?

Omschrijving

Tijdens deze cursus leert u omgaan met taxatiewijzers, u leert op welke wijze TIOX de agrarische en incourante objecten taxeert. Door goed begrip te hebben van de systematiek die binnen TIOX wordt toegepast, bent u in staat de uitkomsten te interpreteren en weet u op welke wijze u kunt bijsturen ingeval u objecten moet taxeren die afwijken van de taxatiewijzer (het referentiekader).

Met de docent gaat u tijdens de cursus op interactieve wijze aan de slag. Marcel Zwartelé van Involon is de hoofddocent van de cursus. Hij weet alles van de uitvoering van de WOZ bij lokale overheden. Op de tweede cursusdag deelt ook Arnold Kloeke van de VNG zijn TIOX-kennis met u. Arnold is projectleider van het WOZ-datacenter namens het GGU (Gezamenlijke Gemeentelijke Uitvoering) van de VNG. Op de laatste dag neemt Skitz Fijan, senior taxateur en adviseur bij Belastingsamenwerking Bollenstreek, u mee naar de praktijk van het werken met TIOX. Vanzelfsprekend is er op alle dagen veel ruimte voor eigen inbreng.

U kunt de keuze maken uit een 2-daagse of een 3-daagse cursus, afhankelijk van uw kennis en ervaring. Voor meer informatie per dag zie hieronder bij "het programma".

Het programma

De cursus bestaat uit 2 dagen, woensdag 19 juni en 3 juli 2024.

Tijdens de eerste cursusdag behandelen we de functie en werking van het WOZ datacenter, we laten zien op welke wijze marktanalyse vanuit het WOZ DC wordt verricht en welke input van uw gemeente wordt verwacht. Daarnaast behandelen we een aantal specifieke mogelijkheden binnen TIOX, zoals de correctie op kengetallen en een aantal overige elementen waarmee gestuurd kan worden met betrekking tot de waardebepaling. Tot slot zullen de laatste ontwikkelingen ten opzichte van 2023 aan de orde komen.

De tweede cursusdag staat in het teken van het in de praktijk werken met de web-applicatie. Veelal maken gemeenten gebruik van eigen software systemen, die middels berichtenverkeer gebruik maken van TIOX. Door het werken met de web-applicatie ziet u welke mogelijkheden u geboden worden. U leert om objecten in TIOX op te voeren en te taxeren.

Extra informatie

De opleiding wordt gegeven bij Aristo meeting center Utrecht Lunetten. Deze locatie ligt direct naast het NS-station Utrecht Lunetten.

Het cursusgeld is excl. BTW en inclusief het les- en leermateriaal en een goed verzorgde lunch.

Het lesmateriaal wordt digitaal verstrekt. Daarnaast ontvang je aanvullend studiemateriaal, waaronder de instructie TIOX, de algemene taxatiewijzen en de taxatiewijzer HWK.

Bij inschrijving volgt automatisch een bevestiging. Uiterlijk 1 week voor aanvang van de eerste lesdag ontvang je een bericht of de opleiding definitief doorgaat en wordt de factuur verstuurd.

Heb je vooraf vragen, input of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met info@involon.nl.

Docent

Marcel is adviseur en docent bij Involon. Marcel is daarnaast ook Functionaris Gegevensbescherming bij Involon. Met zijn ruime ervaring als leidinggevende heeft hij als interim teamleider/ coördinator verschillende opdrachten uitgevoerd.
Vakinhoudelijk liggen zijn expertises op het gebied van de basisregistratie en de Wet WOZ en dan met name de BAG in combinatie met de WOZ-regelgeving.

Inschrijven