Follow us:

Belastingen

Opleiding Kwijtschelding: INVORM-k 2024 najaar

INVORM-k leidt je op tot professional in de kwijtschelding. Je leert alles over de beleidskeuzes, de geautomatiseerde kwijtschelding, de behandeling van de individuele verzoeken en de beroepen. In een optimale combinatie van theorie, praktijk en toepassing.
maandag 9 september 2024
9.00 - 16.00 uur
7 dagen
Utrecht
€ 3.160,-

Meer weten over wat we doen?

Omschrijving

De gecertificeerde diploma-opleiding tot allround kwijtscheldingsambtenaar bestaat uit zeven hele lesdagen. De opleiding is specifiek ontwikkeld voor medewerkers die in de kwijtschelding en/of invordering werkzaam zijn bij de centrale overheden en die volledig willen worden opgeleid tot allround kwijtscheldingsmedewerker. De opleiding is ook zeer geschikt voor de medewerker die verantwoordelijk is voor het kwijtscheldingsbeleid, de ontvanger en de comptabele.

Tijdens de zeven lesdagen worden drie werkplekopdrachten verstrekt om de theoretische kennis direct toe te passen in de eigen organisatie. Er worden twee open-boek-toetsen afgenomen.

Het programma

De cursusdagen zijn: maandag 9 september, 23 september, 7 oktober, 21 oktober, 4 november, 18 november, 2 december 2024.

Het lesprogramma is opgebouwd vanuit het proces en kent drie hoofdonderdelen:

  • Het wettelijk kader van de kwijtschelding
  • De behandeling van het kwijtscheldingsverzoek, inclusief de geautomatiseerde IB-toets
  • De behandeling van het administratief beroepschrift.

 

 

 

Extra informatie

De opleiding wordt gegeven bij Aristo meeting center Utrecht Lunetten. Deze locatie ligt direct naast het NS-station Utrecht Lunetten.

Het cursusgeld is excl. BTW en inclusief het les- en leermateriaal, de beoordeling van de werkplekopdrachten, de toetsing en tijdens iedere lesdag een goed verzorgde lunch.

Het lesmateriaal wordt digitaal verstrekt.

Bij inschrijving volgt automatisch een bevestiging. Uiterlijk 14 dagen voor aanvang van de eerste lesdag ontvang je een bericht of de opleiding definitief doorgaat en wordt de factuur verstuurd.

Voor de volledige cursusinformatie, klik hier.

Heb je vooraf vragen, input of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met info@involon.nl.

 

 

Docent

Berend heeft zich gespecialiseerd op de publieke en private invordering en de kwijtschelding. Berend beheerst niet alleen de uitvoering van deze processen maar heeft een natuurlijke aanleg voor het signaleren van efficiencyverbeteringen in het proces. Daarbij maakt hij gebruik van zijn ervaringen bij diverse gemeenten en waterschappen. Berend is mededocent van de diplomaopleiding INVORM-i.

Geert-Jan is sinds de oprichting van Involon één van de pijlers van ons Kennis- en Opleidingscentrum. Als docent draagt hij zijn uitgebreide kennis en ervaring van onder meer de (dwang)vordering, kwijtschelding en insolventie over. Niet alleen m.b.t. fiscale geldsommen, maar ook over andere bestuursrechtelijke vorderingen. Persoonlijk, deskundig en scherp. Daarnaast geeft hij adviezen, onder meer op het gebied van vast te stellen beleidsregels, de beleidskeuzes voor de kwijtschelding, het toepassen van de invorderingsrente, het schrijven van een incassovisie, procesinrichting en het uitvoeren van een invorderingsscan.
Vakinhoudelijk liggen zijn expertises op het gebied van het formele invorderingsrecht, het insolventierecht en de uitvoeringsregels van de kwijtschelding.

Inschrijven