Follow us:

Belastingen

Opleiding Invordering : Basiscursus Fiscaal invorderingsproces najaar

In deze cursus staat de invorderingspraktijk van fiscale vorderingen centraal. Je krijgt inzicht in alle aspecten die verband houden met het innen van lokale belastingen.
woensdag 9 oktober 2024
9.00 tot 16.00 uur
4 dagen
Utrecht
€ 1.840,-

Meer weten over wat we doen?

Omschrijving

Tijdens de Basiscursus fiscaal invorderingsproces behandelen we de wet- en regelgeving, bevoegdheden, mogelijkheden en dagelijkse praktijk van de invordering van (lokale)belastingen. We bespreken onder andere hoe je het invorderingsproces zo efficiënt en goed mogelijk kunt inrichten en waar je rekening mee moet houden als een bewindvoerder zich meldt.

Het programma

De cursusdagen zijn: woensdag 9 oktober, 23 oktober, 6 november en 20 november 2024.

De volgende onderwerpen komen aanbod:

• Wet- en regelgeving
• Debiteurgericht invorderen (sociaal invorderen)
• Functionarissen en hun taken en bevoegdheden
• Het basisproces invordering (aanslag, aanmaning, dwangbevel)
• De dwanginvordering (vordering onder derden, beslaglegging)
• Interventies, dat gene dat het invorderingsproces doorbreekt (o.a. kwijtschelding, uitstel van betaling, verjaring en bewindvoering/schuldhulpverlening).

Uiteraard is er tijdens de cursusdagen uitgebreid tijd en aandacht voor de dagelijkse praktijk of eventuele andere vragen.

Extra informatie

De opleiding wordt gegeven bij Aristo meeting center Utrecht Lunetten. Deze locatie ligt direct naast het NS-station Utrecht Lunetten.

Het cursusgeld is excl. BTW en inclusief het les- en leermateriaal en een goed verzorgde lunch.

Het lesmateriaal wordt digitaal verstrekt.

Bij inschrijving volgt automatisch een bevestiging. Uiterlijk 1 week voor aanvang van de eerste lesdag ontvang je een bericht of de opleiding definitief doorgaat en wordt de factuur verstuurd.

Heb je vooraf vragen, input of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met info@involon.nl.

Docent

Berend heeft zich gespecialiseerd op de publieke en private invordering en de kwijtschelding. Berend beheerst niet alleen de uitvoering van deze processen maar heeft een natuurlijke aanleg voor het signaleren van efficiencyverbeteringen in het proces. Daarbij maakt hij gebruik van zijn ervaringen bij diverse gemeenten en waterschappen. Berend is mededocent van de diplomaopleiding INVORM-i.

Geert-Jan is sinds de oprichting van Involon één van de pijlers van ons Kennis- en Opleidingscentrum. Als docent draagt hij zijn uitgebreide kennis en ervaring van onder meer de (dwang)vordering, kwijtschelding en insolventie over. Niet alleen m.b.t. fiscale geldsommen, maar ook over andere bestuursrechtelijke vorderingen. Persoonlijk, deskundig en scherp. Daarnaast geeft hij adviezen, onder meer op het gebied van vast te stellen beleidsregels, de beleidskeuzes voor de kwijtschelding, het toepassen van de invorderingsrente, het schrijven van een incassovisie, procesinrichting en het uitvoeren van een invorderingsscan.
Vakinhoudelijk liggen zijn expertises op het gebied van het formele invorderingsrecht, het insolventierecht en de uitvoeringsregels van de kwijtschelding.

Inschrijven