Follow us:

Belastingen

Opleiding Heffingen: INVORM-h module 4 2024

INVORM-h leidt je op tot professional in de heffingen. Je leert alles over belastingverordeningen, belastingbeleid, de gegevens die je nodig hebt voor de belastingaanslagen, de aanslagregeling en de rechtsbescherming. In een optimale combinatie van theorie, praktijk en toepassing.
dinsdag 2 juli 2024
9.00-16.00 uur
1 dag
Utrecht
€ 425.-

Meer weten over wat we doen?

Omschrijving

Module 4

Inleiding op het invorderingsproces

Na de heffing volgt de invordering. Daarom sluiten we af met een introductie op de fiscale invordering. We behandelen het basisproces invordering van aanslag tot en met dwangbevel en de mogelijkheden van het doen van een vordering en beslaglegging. Daarnaast gaan we in op de interventies die plaats kunnen vinden op dat invorderingsproces. Bijvoorbeeld een verzoek om kwijtschelding of uitstel van betaling en schuldhulpverlening.

Het invorderingsproces kan alleen succesvol plaatsvinden als de aanslag op juiste wijze is vastgesteld en opgemaakt. Daarom besteden we in het bijzonder aandacht aan veel voorkomende knelpunten in het invorderingsproces die een relatie hebben met de heffing. Bijvoorbeeld de tenaamstelling van de aanslag.

Voor dit onderdeel is er geen werkopdracht en geen toets.

Het programma

Module 4 bestaat uit 1 dag: woensdag 19 maart 2025.

Het programma bestaat in ieder geval uit het volgende onderwerp:

  • de relatie tussen de heffing en de invordering voor wat betreft het beleid, de gegevens en het uitvoeringsproces.

 

 

Extra informatie

De opleiding wordt gegeven bij Aristo meeting center Utrecht Lunetten. Deze locatie ligt direct naar het NS-station Utrecht Lunetten.

Het cursusgeld is excl. BTW en inclusief het les- en leermateriaal, de beoordeling van de werkplekopdrachten, de toetsing en tijdens iedere lesdag een goed verzorgde lunch.

Het lesmateriaal wordt digitaal verstrekt.

Bij inschrijving volgt automatisch een bevestiging. Uiterlijk 21 dagen voor aanvang van de lesdag ontvang je een bericht of de opleiding definitief doorgaat en wordt de factuur verstuurd.

Voor de volledige cursusinformatie, klik hier.

Heb je vooraf vragen, input of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met info@involon.nl.

Docent

Berend heeft zich gespecialiseerd op de publieke en private invordering en de kwijtschelding. Berend beheerst niet alleen de uitvoering van deze processen maar heeft een natuurlijke aanleg voor het signaleren van efficiencyverbeteringen in het proces. Daarbij maakt hij gebruik van zijn ervaringen bij diverse gemeenten en waterschappen. Berend is mededocent van de diplomaopleiding INVORM-i.

Marcel is adviseur en docent bij Involon. Marcel is daarnaast ook Functionaris Gegevensbescherming bij Involon. Met zijn ruime ervaring als leidinggevende heeft hij als interim teamleider/ coördinator verschillende opdrachten uitgevoerd.
Vakinhoudelijk liggen zijn expertises op het gebied van de basisregistratie en de Wet WOZ en dan met name de BAG in combinatie met de WOZ-regelgeving.

Inschrijven