Follow us:

Belastingen

Opleiding Heffingen: INVORM-h module 3

INVORM-h leidt je op tot professional in de heffingen. Je leert alles over belastingverordeningen, belastingbeleid, de gegevens die je nodig hebt voor de belastingaanslagen, de aanslagregeling en de rechtsbescherming. In een optimale combinatie van theorie, praktijk en toepassing.
woensdag 11 december 2024
9.00-16.00 uur
6 lesdagen
Utrecht
€ 2.680,-

Meer weten over wat we doen?

Omschrijving

Module 3

De aanslagregeling en de rechtsbescherming  

Tijdens de behandeling van de aanslagregeling gaan we uitgebreid in op de formele bepalingen en de onderlinge relaties tussen de verschillende wetten. Aan bod komen de verschillende wijzen van heffing. De deelnemer leert over verschillende beleidsregels en de toepassing daarvan in de praktijk. De formele rechtsbescherming bestaat uit bezwaar tegen de aanslag, beroep, hoger beroep en cassatie.

Uitgebreid behandelen we de formele wet- en regelgeving die hiermee samenhangt. Aan de orde komen de verschillen tussen de ontheffing, vermindering en vrijstelling alsmede de toepassing van het ambtshalve beleid. Vaardigheden worden verworven door het toepassen van de kennis in de behandeling van een aantal bezwaren en beroepen door de deelnemers.

Tijdens de lesdagen worden twee werkplekopdrachten verstrekt om de kennis direct toe te passen in de eigen organisatie. Deze module wordt afgesloten met een schriftelijke eindtoets.

Het programma

Module 3 bestaat uit 6 lesdagen: 11 december 2024, 8 januari 2025, 22 januari 2025, 5 februari 2025, 19 februari 2025 en 5 maart 2025.

Het programma bestaat in ieder geval uit de volgende onderwerpen:

  • het proces van het opleggen van de aanslagen
  • de context van wetgeving en lokale beleidsregels
  • de vormen van rechtsbescherming zoals bezwaar en beroep.

 

 

Extra informatie

De opleiding wordt gegeven bij Aristo meeting center Utrecht Lunetten. Deze locatie ligt direct naast het NS-station Utrecht Lunetten.

Het cursusgeld is excl. BTW en inclusief het les- en leermateriaal, de beoordeling van de werkplekopdrachten, de toetsing en tijdens iedere lesdag een goed verzorgde lunch.

Het lesmateriaal wordt digitaal verstrekt.

Bij inschrijving volgt automatisch een bevestiging. Uiterlijk 21 dagen voor aanvang van de eerste lesdag ontvang je een bericht of de opleiding definitief doorgaat en wordt de factuur verstuurd.

Voor de volledige cursusinformatie, klik hier.

Heb je vooraf vragen, input of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met info@involon.nl.

Docent

Jur is sinds 2016 werkzaam in de lokale belastingen en is adviseur en docent bij Involon. Hij is een gedreven adviseur met ervaring in het coördineren en aansturen van de belastingen en WOZ-afdelingen bij diverse gemeenten. Jur is werkzaam op het gebied van heffen en rechtsbescherming. Van de belastingverordening tot het voeren van procedures bij de rechtbank tot en met de Hoge Raad. Jur is onze specialist op het gebied van de parkeerbelasting. Of het nu gaat om procesverbeteringen of juridische vraagstukken, bij hem kan je terecht.
Jur is docent op het onderdelen belastingverordening, diverse gemeentelijke- en waterschapsbelastingen en rechtsbescherming.

Huib is als adviseur vooral in-house actief bij onze opdrachtgevers. Vanuit zijn gemeentelijke ervaring en als adviseur & interim-manager op het gebied van de lokale belastingen heeft hij veel verschillende opdrachten uitgevoerd. Voorbeelden zijn beleidsadviezen, procesanalyses, organisatieadviezen, AVG-adviezen, begeleiden van afdelingen belastingen voor ISO- certificering en BAG-projecten.
Vakinhoudelijk liggen zijn expertises op het gebied van beleidsvraagstukken en het materiële belastingrecht. Ook adviseert hij bij de toetreding van gemeenten tot een overkoepelende belastingorganisatie of na een gemeentelijke herindeling.

Inschrijven