Module 2.
Het gegevensbeheer
Het gegevensbeheer in het kader van de heffing komt sterk overeen met de werkvoorbereiding voor de WOZ. Voor het vaststellen van de WOZ-waarde, de belastingplichtige(-n), de maatstaf van heffing, de adressering van de aanslag zijn gegevens nodig. Voor de uitvoering van de Wet WOZ in het bijzonder zijn objectgegevens nodig, evenals perceel gegevens en verkoopgegevens. De meeste gegevens worden betrokken uit basisregistraties, uitleg wordt gegeven over de registraties. Welke authentieke gegevens uit de verschillende registraties betrokken worden, wordt uitgebreid behandeld.
Tijdens de lesdagen worden twee werkplekopdrachten verstrekt om de kennis direct toe te passen in de eigen organisatie. De module wordt afgesloten met een schriftelijke open-boek-toets.
Module 2 bestaat uit 4,5 lesdagen: 2 oktober (vanaf 12.30 uur), 16 oktober, 30 oktober, 13 november en 27 november 2024.
De volgende basisregistraties worden behandeld:
Geleerd wordt deze gegevens te verwerken en wat de objectafbakening voor de BAG en de WOZ inhoud. Voor het vaststellen van grondslagen kunnen ook gegevens benodigd zijn die niet vanuit een basisregistratie beschikbaar komen. Ook deze bijzondere grondslagen worden per heffing behandeld. De wettelijke- en de lokale beleidsregels die de processen van het gegevensbeheer ondersteunen worden uitgebreid behandeld. De werking van de AVG bij het verzamelen van gegevens wordt behandeld, samen met het toepassen van de verschillende koninklijke besluiten op het gebied van gegevensverstrekking.
De opleiding wordt gegeven bij Aristo meeting center Utrecht Lunetten. Deze locatie ligt direct naast het NS-station Utrecht Lunetten.
Het cursusgeld is excl. BTW en Inclusief het les- en leermateriaal, de beoordeling van de werkplekopdrachten, de toetsing en tijdens iedere lesdag een goed verzorgde lunch.
Het lesmateriaal wordt digitaal verstrekt.
Bij inschrijving volgt automatisch een bevestiging. Uiterlijk 21 dagen voor aanvang van de eerste lesdag ontvang je een bericht of de opleiding definitief doorgaat en wordt de factuur verstuurd.
Voor de volledige cursusinformatie, klik hier.
Heb je vooraf vragen, input of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met info@involon.nl.
Jan is adviseur bij Involon. Hij heeft ruim twintig jaar ervaring op het gebied van gemeentelijke belastingen en basisregistraties. Hij is sinds de invoering van de Wet WOZ, de Wet BAG en de wet BGT werkzaam op deze beleidsterreinen. Bij gemeentes is hij o.a. verantwoordelijk geweest voor projecten op het gebied van implementatie, conversie, kwaliteitsverbetering en procesanalyses.
Vakinhoudelijk liggen zijn expertises op het gebied van de basisregistraties en de Wet WOZ.
Marcel is adviseur en docent bij Involon. Marcel is daarnaast ook Functionaris Gegevensbescherming bij Involon. Met zijn ruime ervaring als leidinggevende heeft hij als interim teamleider/ coördinator verschillende opdrachten uitgevoerd.
Vakinhoudelijk liggen zijn expertises op het gebied van de basisregistratie en de Wet WOZ en dan met name de BAG in combinatie met de WOZ-regelgeving.