Follow us:

Financiën

De partner voor lokale overheden met begrip voor inwoners en ondernemers

De spelregels rondom het opstellen van begrotings- en verantwoordingsstukken zijn vastgelegd binnen het Besluit Begroting en Verantwoording (BBV).

Deze regelgeving is complex en roept veel vragen op bij lokale overheden. Vind je het ook lastig om in de praktijk te voldoen aan de gestelde eisen binnen de BBV? Wij helpen graag. Met advies, opleidingen en/of het inhuren van tijdelijke krachten.

Onze diensten

Advies

Graag zetten wij onze jarenlange ervaring met financiële analyses, kostenverdeelsystematieken en kostenonderbouwingen voor je in. Onze adviseurs hebben verstand van zaken en voorzien je graag van advies op maat. Ook vervullen wij ad interim functies als financieel adviseur of businesscontroller. Benieuwd wat Involon voor je kan betekenen? Maak vrijblijvend een afspraak met een financiële adviseur van Involon.

Detachering

Veel Nederlandse gemeenten zetten al tijdelijk Involon-krachten in als financieel medewerker. Zeker als het daarbij gaat de invordering van private vorderingen. Ben je geïnteresseerd in het inhuren van financiële krachten via Involon? Laat het ons vooral weten!

Opleiding

Op financieel terrein geeft Involon meerdere keren per jaar de studiedag Invordering privaat- en bestuursrechtelijke vorderingen. Op het gebied van het BBV wordt in de workshop Leges ingegaan op de toepassing van de begrotingssystematiek in relatie tot de kostendekkende heffingen.

Docent

Jur is sinds 2016 werkzaam in de lokale belastingen en is adviseur en docent bij Involon. Hij is een gedreven adviseur met ervaring in het coördineren en aansturen van de belastingen en WOZ-afdelingen bij diverse gemeenten. Jur is werkzaam op het gebied van heffen en rechtsbescherming. Van de belastingverordening tot het voeren van procedures bij de rechtbank tot en met de Hoge Raad. Jur is onze specialist op het gebied van de parkeerbelasting. Of het nu gaat om procesverbeteringen of juridische vraagstukken, bij hem kan je terecht.
Jur is docent op het onderdelen belastingverordening, diverse gemeentelijke- en waterschapsbelastingen en rechtsbescherming.

Jur van der Tuuk
Adviseur, Docent

Nico is verantwoordelijk voor Advies en het Kenniscentrum. Zijn kennis en ervaring heeft hij opgedaan door advies en interim opdrachten bij lokale overheden op het gebied van heffing en invordering van lokale belastingen. Opdrachten zoals het leidinggeven aan professionals, procesanalyses, organisatieadviezen en het implementeren van verbeteringen.

Vakinhoudelijk liggen zijn expertises op het gebied van financieel-juridische vraagstukken, waaronder het harmoniseren van belastingen en kostendekkende heffingen. Ook treedt hij op als docent en coach.

Nico Nijveld
Operationeel Directeur, Adviseur, Docent

David is commercieel directeur bij Involon. Hij is uw eerste aanspreekpunt voor al uw vragen op het gebied van basisregistratie, belastingen en financiën. U kunt bij hem terecht voor al onze diensten, ongeacht of het gaat over advisering, detachering, opleidingen of een combinatie daarvan.
David heeft hart voor de publieke zaak en heeft jarenlang gewerkt in uw en ons vakgebied. Hij kan als geen ander uw vraag aanscherpen, zodat wij u de meest passende aanbieding kunnen doen.

David van Toor
Commercieel Directeur

Geert-Jan is sinds de oprichting van Involon één van de pijlers van ons Kennis- en Opleidingscentrum. Als docent draagt hij zijn uitgebreide kennis en ervaring van onder meer de (dwang)vordering, kwijtschelding en insolventie over. Niet alleen m.b.t. fiscale geldsommen, maar ook over andere bestuursrechtelijke vorderingen. Persoonlijk, deskundig en scherp. Daarnaast geeft hij adviezen, onder meer op het gebied van vast te stellen beleidsregels, de beleidskeuzes voor de kwijtschelding, het toepassen van de invorderingsrente, het schrijven van een incassovisie, procesinrichting en het uitvoeren van een invorderingsscan.
Vakinhoudelijk liggen zijn expertises op het gebied van het formele invorderingsrecht, het insolventierecht en de uitvoeringsregels van de kwijtschelding.

Geert-Jan Dümmer
Adviseur, Docent

Huib is als adviseur vooral in-house actief bij onze opdrachtgevers. Vanuit zijn gemeentelijke ervaring en als adviseur & interim-manager op het gebied van de lokale belastingen heeft hij veel verschillende opdrachten uitgevoerd. Voorbeelden zijn beleidsadviezen, procesanalyses, organisatieadviezen, AVG-adviezen, begeleiden van afdelingen belastingen voor ISO- certificering en BAG-projecten.
Vakinhoudelijk liggen zijn expertises op het gebied van beleidsvraagstukken en het materiële belastingrecht. Ook adviseert hij bij de toetreding van gemeenten tot een overkoepelende belastingorganisatie of na een gemeentelijke herindeling.

Huib Pijpers
Adviseur, Docent

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Eerstvolgende
opleidingen

Geen opleidingen om weer te geven

Altijd Up-to-date met Involon!

Periodiek delen wij het actuele nieuws rondom basisregistraties, belastingen en financiële onderwerpen. Wil je zeker weten dat je niets mist? Abonneer je dan hieronder op één (of meerdere) van onze digitale nieuwsbrieven. Je kunt Involon natuurlijk ook volgen op LinkedIn!

Graag houden wij je regelmatig op de hoogte. Schrijf je nu in via onderstaand formulier.