Follow us:

Basisregistraties

De partner voor lokale overheden met begrip voor inwoners en ondernemers

Lokale overheden beheren verschillende basisregistraties.

Uiteenlopende gegevens uit verschillende basisregistraties kunnen aan elkaar worden gekoppeld om zo uiteindelijk te komen tot één en hetzelfde registratiesysteem. In de praktijk blijkt dat nog niet zo eenvoudig en levert het gemeenten of samenwerkingsverbanden veel (extra) werk op.

Werkzaamheden waar je misschien niet altijd de tijd of de nodige kennis voor in huis hebt. Doe dan een beroep op Involon!

Onze diensten

Advies

Veranderingen op het gebied van de basisregistraties vragen ook om aanpassingen van interne processen en systemen. Dat vereist specifieke kennis. Worstel niet langer en laat Involon adviseren over de beste aanpak. Ook als je tijdelijk een coördinator of leidinggevende zoekt, staan we voor je klaar.

Detachering

Involon heeft ervaring met het hele scala aan basisregistraties, of het nu gaat om de Basisregistratie personen, de WOZ of de BAG. Zoek je tijdelijk iemand die niet-matchende gegevens uit deze registraties kan verwerken? Huur dan een Involon-kracht in!

Opleiding

Om te kunnen voldoen aan de Landelijke Voorzieningen van basisregistraties, is actuele kennis op dit gebied essentieel. Involon is de enige opleider in Nederland die een diploma-leerlijn aanbiedt op het gebied van basisregistraties: INVORM-b.

Adviseurs

Jan is adviseur bij Involon. Hij heeft ruim twintig jaar ervaring op het gebied van gemeentelijke belastingen en basisregistraties. Hij is sinds de invoering van de Wet WOZ, de Wet BAG en de wet BGT werkzaam op deze beleidsterreinen. Bij gemeentes is hij o.a. verantwoordelijk geweest voor projecten op het gebied van implementatie, conversie, kwaliteitsverbetering en procesanalyses.
Vakinhoudelijk liggen zijn expertises op het gebied van de basisregistraties en de Wet WOZ.

Jan Thomas
Adviseur, Docent

David is commercieel directeur bij Involon. Hij is uw eerste aanspreekpunt voor al uw vragen op het gebied van basisregistratie, belastingen en financiën. U kunt bij hem terecht voor al onze diensten, ongeacht of het gaat over advisering, detachering, opleidingen of een combinatie daarvan.
David heeft hart voor de publieke zaak en heeft jarenlang gewerkt in uw en ons vakgebied. Hij kan als geen ander uw vraag aanscherpen, zodat wij u de meest passende aanbieding kunnen doen.

David van Toor
Commercieel Directeur

Marcel is adviseur en docent bij Involon. Marcel is daarnaast ook Functionaris Gegevensbescherming bij Involon. Met zijn ruime ervaring als leidinggevende heeft hij als interim teamleider/ coördinator verschillende opdrachten uitgevoerd.
Vakinhoudelijk liggen zijn expertises op het gebied van de basisregistratie en de Wet WOZ en dan met name de BAG in combinatie met de WOZ-regelgeving.

Marcel Zwartelé
Adviseur, Docent

Huib is als adviseur vooral in-house actief bij onze opdrachtgevers. Vanuit zijn gemeentelijke ervaring en als adviseur & interim-manager op het gebied van de lokale belastingen heeft hij veel verschillende opdrachten uitgevoerd. Voorbeelden zijn beleidsadviezen, procesanalyses, organisatieadviezen, AVG-adviezen, begeleiden van afdelingen belastingen voor ISO- certificering en BAG-projecten.
Vakinhoudelijk liggen zijn expertises op het gebied van beleidsvraagstukken en het materiële belastingrecht. Ook adviseert hij bij de toetreding van gemeenten tot een overkoepelende belastingorganisatie of na een gemeentelijke herindeling.

Huib Pijpers
Adviseur, Docent

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Eerstvolgende
opleidingen

Opleiding WOZ: WOZ-medewerker 2024 najaar
Wil je voldoen aan de WOZ-vakbekwaamheidseisen van de Waarderingskamer? Volg dan onze opleiding WOZ-medewerker. Voor iedereen die werkt in het vakgebied van de Wet WOZ.
11 september 2024
Basisregistraties
Opleiding BAG: INVORM-b 2024 najaar
INVORM-b leidt je op tot professional in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Je leert alles over de wettelijke basis, het stelsel van basisregistraties, de mutatievoering, de relatie met de wet WOZ en de ENSIA-vragenlijst. In...
30 september 2024
Basisregistraties
Themamiddag Actualiteiten taxatiewijzers
In één dagdeel word je op de hoogte gebracht van alle wijzigingen in de taxatiewijzers en de belangrijkste ontwikkelingen rondom de waardering van courante-, incourante- en agrarische objecten. Ook is er gelegenheid om met je vakgenoten...
8 oktober 2024
Basisregistraties

Altijd Up-to-date met Involon!

Periodiek delen wij het actuele nieuws rondom basisregistratie, belastingen en financiële onderwerpen. Wil je zeker weten dat je niets mist? Abonneer je dan hieronder op één (of meerdere) van onze digitale nieuwsbrieven. Je kunt Involon natuurlijk ook volgen op LinkedIn!

Graag houden wij je regelmatig op de hoogte. Schrijf je nu in via onderstaand formulier.