Follow us:

Belastingen

Wijziging rechtsbescherming kwijtschelding

Op 6 juli 2023 heeft de staatssecretaris Fiscaliteit en Belastingdienst de tweede kamer per brief laten weten dat de rechtsbescherming voor kwijtschelding en uitstel van betaling voor de belastingdienst pas 1 januari 2027 zal wijzigen.

De staatssecretaris suggereert daarbij ook dat voor lokale overheden dit misschien nog later zal zijn. Dat betekent dat de inwerkingtreding van dit onderdeel van de Wet Stroomlijnen die in 2016 is aangenomen bijna 10 jaar is vertraagd.

De lokale overheden hebben bij de staatssecretaris aangegeven dat zij een verbetering van de rechtsbescherming belangrijk vinden en dat zij voorbereidingen hebben getroffen om de wetswijziging uit te kunnen voeren. Voorlopig zal het administratieve beroep echter nog als rechtsbescherming voor de burger fungeren bij een afwijzende beschikking op een verzoek om kwijtschelding. In onze Workshop beroepschriften kwijtschelding op 11 september 2023 zoomen we in op onder meer:

  • De van toepassing zijnde wet- en regelgeving;
  • De verschillen qua behandeling tussen het beroepschrift en het verzoekschrift;
  • Specifieke van toepassing zijnde regels;
  • Omgaan met nieuwe of gewijzigde omstandigheden;
  • Terminologie en opbouw uitspraak.

Tips als belastingschuldige gebruik maakt van klachtrecht of zijn weg zoekt naar de Rechtbank.
Zeer de moeite waard om de kwaliteit van de rechtsbescherming voor uw burgers op peil te houden. Meer informatie vindt u.

Gerelateerde opleidingen

Geen gerelateerde opleidingen om weer te geven

David is commercieel directeur bij Involon. Hij is uw eerste aanspreekpunt voor al uw vragen op het gebied van basisregistratie, belastingen en financiën. U kunt bij hem terecht voor al onze diensten, ongeacht of het gaat over advisering, detachering, opleidingen of een combinatie daarvan.
David heeft hart voor de publieke zaak en heeft jarenlang gewerkt in uw en ons vakgebied. Hij kan als geen ander uw vraag aanscherpen, zodat wij u de meest passende aanbieding kunnen doen.

Gerelateerde artikelen

Belastingen
Gratis vragenuurtje Invordering

Op donderdag 4 juli om 10:00 uur organiseert Involon via Teams weer een gratis vragenuurtje. Onderwerp is dit keer Invordering en dit wordt verzorgd door Geert-Jan Dümmer. Geert-Jan is adviseur en docent op het...

Belastingen
Oproep tot invoering van een kosteloze betalingsherinnering

Inleiding Al eerder zijn in de Tweede Kamer moties aangenomen waarin de regering wordt verzocht om overheidsinstanties op te roepen om een kosteloze betalingsherinnering te sturen naar de burger als een belastingaanslag dan...

Belastingen
Involon Update

Mis nooit meer een belangrijke startdatum voor een opleiding of een waardevol gratis webinar! Met onze gloednieuwe Involon Update blijf je altijd up-to-date over Basisregistraties, Belastingen en Financiën. Als trouwe ontvanger van onze...

Belastingen
Website Involon

In de uitvoering van ons werk stellen we de klant centraal en willen we voorop lopen in de kwaliteit waarmee we ons werk uitvoeren. Mede hierdoor hebben we het afgelopen jaar een stevige...