Follow us:

Basisregistraties

Involon is voorbereid op het grootkohier!

Belastingorganisaties hebben een indrukwekkende prestatie neergezet in 2023. Ondanks een grote toename van het aantal klantreacties in 2023, met name bezwaarschriften en telefonische informatieverzoeken, zijn ook de voorbereidingen voor het grootkohier 2024 gewoon doorgegaan. Onze medewerkers hebben hieraan een mooie bijdrage mogen leveren.

Zoals belastingorganisaties zich voorbereiden op het grootkohier, zo bereidt Involon zich ook daarop voor. Wij willen immers ook de komende periode onze klanten kunnen blijven ondersteunen. Wij zijn gestart met het intensiveren van de basisopleiding lokale belasting. Ieder kwartaal start een nieuwe groep medewerkers met acht modules die zijn opgebouwd vanuit het belastingproces. Daarna volgen de diverse verdiepingsmodules.

Voor de WOZ volgen onze medewerkers niet alleen de verdiepingsmodule WOZ-bezwaarschriften, maar aanvullend ook de driedaagse opleiding Kadastrale mutaties en de driedaagse opleiding Taxatiemethodieken. De kwijtschelding wordt onderwezen in een vijfdaagse verdiepingsmodule Kwijtschelding, gevolgd door actuele casuïstiek waardoor de theorie naadloos aansluit bij de praktijk. Dit jaar zijn we eveneens gestart met een verdiepingsmodule Frontoffice, waarin uitleg kunnen geven over het belastingproces centraal staat.

Deze medewerkers volgen daarnaast diverse telefoontrainingen. In de verdiepingsmodule Frontoffice komen ook de meest voorkomende belastingwerkzaamheden aan de orde zoals inboeken, betalingsregelingen afsluiten en ontgrieven. Op deze manier kan optimaal gebruik worden gemaakt van onze inzet.

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende kennismaking!

Gerelateerde opleidingen

Geen gerelateerde opleidingen om weer te geven

David is commercieel directeur bij Involon. Hij is uw eerste aanspreekpunt voor al uw vragen op het gebied van basisregistratie, belastingen en financiën. U kunt bij hem terecht voor al onze diensten, ongeacht of het gaat over advisering, detachering, opleidingen of een combinatie daarvan.
David heeft hart voor de publieke zaak en heeft jarenlang gewerkt in uw en ons vakgebied. Hij kan als geen ander uw vraag aanscherpen, zodat wij u de meest passende aanbieding kunnen doen.

Gerelateerde artikelen

Basisregistraties
Verstrekken van WOZ gegevens (secundaire kenmerken)

In een zaak die betrekking heeft op inzage in stukken met betrekking tot de waardebepaling van een woning is door de rechtbank een oordeel gegeven over de “diepgang” van de informatieverstrekking. Eiser in...

Basisregistraties
300.000 extra WOZ bezwaren?

Zoals bekend wordt de WOZ-waarde onder meer gebruikt ter bepaling van de maximaal redelijke huurprijs voor sociale huurwoningen. Op 25 april 2024 is het wetsvoorstel Wet betaalbare huur door de Tweede Kamer aangenomen....

Basisregistraties
WOZ- waarde en het woningwaarderingstelsel

Recent zijn artikelen verschenen in de media over de relatie tussen de WOZ- waarden en het Woningwaarderingstelsel. Dat gebeurt dan in termen als Stijgende WOZ-waarde treft sociale huurder hard: ‘Mogelijk honderden euro’s besparen...

Basisregistraties
WOZ-waarde is geen exacte wetenschap

Een interessante uitspraak van de rechtbank den Haag over een gering waardeverschil, dat zonder gevolgen blijft en niet leidt tot een proceskostenvergoeding voor gemachtigde. Verweerder heeft de waarde van de woning op waardepeildatum...