Belastingen

Actualiteitendagen Invordering – Leer van Henriëtte Dieters & Bouke Velzen

Op de Actualiteitendagen Invordering staat de nieuwste wet- en regelgeving rondom de invordering centraal. Deze dag is speciaal ontworpen voor medewerkers van overheidsorganisaties die te maken hebben met het invorderingsproces van lokale belastingen. De dag biedt een unieke kans om volledig op de hoogte te blijven van alle relevante ontwikkelingen én om praktische inzichten te verwerven die direct toepasbaar zijn in uw dagelijks werk.

U ontmoet twee gastsprekers, Henriëtte Dieters en Bouke Velzen.

Henriëtte Dieters heeft haar sporen verdient als buurtbemiddelaar, schuldhulpverlener en beleidsadviseur Sociaal domein. Sinds kort is Henriette zelfstandig Adviseur Armoede- & Schuldhulpverleningsbeleid. Henriëtte kijkt vanuit een inwoner die te maken heeft met de gemeente, ongeacht welke afdeling of vakgebied, Vanuit deze brede blik verbindt zij onder andere de afdelingen Belastingen en Sociaal domein op het gebied van de vroegsignalering.

Bouke Velzen is wethouder Sociale Zaken en Armoedebestrijding in de gemeente Zoetermeer. Bouke gaat met u in gesprek over de gemeentelijke incassovisie, het Convenant Msnp van de NVVK en het schuldenknooppunt. Daarnaast zal hij inzoomen op het sociaal incasseren van gemeentelijke belastingen.

Daarnaast staan Geert-Jan Dümmer en Berend Metz voor u klaar.

Geert-Jan Dümmer is sinds de oprichting van Involon één van de pijlers van ons Advies en Kenniscentrum. Hij praat u bij over onder meer de kosteloze betalingsherinnering, de gevolgen van de contourenschets civiele invordering, het wetsvoorstel Wet versterking waarborgfunctie Awb en de ontwikkelingen op het gebied van de clustering Rijksincasso.

Ook Berend Metz, docent invordering en kwijtschelding bij Involon, heeft een belangrijke bijdrage aan de Actualiteitendag. Hij spreekt over onder meer de vroegsignalering, de afschaffing van de kostendelersnorm, de eerste ervaringen met Kwijtschelding 3.0 van het Inlichtingenbureau en over de koppeling van de vermogensvrijstelling aan die van de Participatiewet.

Naast deze inhoudelijke sessies is de Actualiteitendag Invordering ook een ideale gelegenheid om uw netwerk binnen het vakgebied te vergroten. Door deel te nemen, blijft u niet alleen up-to-date, maar leert u ook van uw collega’s in het vak. Op 21 november zijn wij in Utrecht en op 4 december in Assen. Voor meer informatie en inschrijving, bezoek Assen of Utrecht.

Gerelateerde artikelen

Belastingen
Update 9 januari 2025 Leesbare Leidraad Invordering

De ‘Leesbare leidraad invordering´ heeft de afgelopen weken enorme belangstelling gewekt bij lokale belastingorganisaties. Het belang van een helder en begrijpelijk beleid wordt breed onderschreven. Het probleem De huidige leidraad invordering, die grotendeels...

Belastingen
De Wet Herwaardering Proceskostenvergoedingen is geen discriminatie

Actualiteit: Op 1 januari 2024 trad de Wet herwaardering proceskostenvergoedingen in werking, met als doel het tegengaan van misbruik van proceskostenvergoedingen in WOZ- en bpm-zaken door no-cure-no-pay-gemachtigden. De wet introduceert een lager vergoedingstarief...

Belastingen
Wijzigingen invordering en kwijtschelding 1 januari 2025

Normbedragen kwijtscheldingHet bruto wettelijk minimumloon per 1 januari 2025 is vastgesteld op € 2.191,80 per maand, exclusief vakantiegeld. In verband hiermee wordt het nettominimum-loon, als bedoeld in artikel 37 van de Participatiewet, per...

Belastingen
Tarieven Kostenwet 2025

In de ‘Kostenwet Invordering Rijksbelastingen’ (de Kostenwet) zijn tarieven voor vervolgingsactiviteiten opgenomen. Deze tarieven dienen als dekking voor de kosten van vervolgingsmaatregelen die moeten worden genomen om belastingschuldigen die nalatig zijn met betrekking...